Opasni petak u Sarajevu: Sa ubodnom ranom u grudima dovezen na KCUS

Radiosarajevo.ba
 Opasni petak u Sarajevu: Sa ubodnom ranom u grudima dovezen na KCUS
Foto: RAS Srbija / Ilustracija

Prilično posla za policijske službenike bilo je tokom proteklog dana. Posebno u Kantonu Sarajevo

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u 16,30 sati rukovodilac smjene PS Centar telefonom je obavješten od strane radnika fizičkog osiguranja KUM-UKC Sarajevo, da je dovezeno jedno povrijeđeno muško lice koji je imao povredu u predjelu grudnog koša, koja mu je nanesena upotrebom noža.

„Nakon ukazane ljekarske pomoći povrijeđeno lice prebačeno je na Torokalnu hirurgiju, gdje je od strane dežurnog ljekara konstatovano da je isti zadobio teške tjelesne povrede opasne po život. Radi toga je zadržan na daljnjem liječenju na klinici za Torokalnu hirurgiju-UKC Sarajevo“, navodi se iz MUP-a KS.

Poduzimajući potrebne mjere i radnje, policijski službenici Druge PU došli su do saznanja da je u ulici Sutjeska, općina Centar, lice H. J. rođen 1981. godine, upotrebom noža nanio povredu K. E. Istog dana u 23,40 sati u ulici Breka, općina Centar, slobode je lišen H. J. I osumnjičen da je izvršio pokušaj ubistva“, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije