Sanjin Sefić na ročištu: Kajem se, odgovarat ću za ono što sam uradio

Radiosarajevo.ba
Sanjin Sefić na ročištu: Kajem se, odgovarat ću za ono što sam uradio
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nakon suđenja Sefiću

Suđenje Sanjinu Sefiću, optuženom za uzrokovanje saobraćajne nesreće u kojima su stradale Selma Agić i Edita Malkoč, danas je nastavljeno u Kantonalnom sudu.

Sefić je svjedočio o noći u kojoj se dogodila tragična nesreća, kazavši da je bio prehlađen, da se osjećao loše.

Istakao je da je vozio desnom trakom iz pravca Pofalića prema Marijinom Dvoru, te da je kroz raskrsnicu prošao kroz zeleno svjetlo kada je osjetio jak udar.

On je rekao da u kobnom trenutku nije znao šta se desilo. Nastavio je voziti i na Kovačićima je skrenuo prema Grbavici, gdje se zaustavio.

"Tada sam vidio krv na autu i komade tkanine. Od tog trenutka do momenta predaje u Novom Sadu, više se ničega ne sjećam", rekao je Sefić, te je dodao:

"Prije svega želim da izrazim duboko saučešće porodici. Kajem se, žao mi je. Ja ću da odgovaram za ovo što sam uradio. Vjerujte, dvije godine ne spavam".

Inače, radi se o predmetu u kojem se prvooptuženi Sanjin Sefić tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, dok se njegova sestra Sara Sefić, te Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić terete se za pomaganje počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela.

Optužnica Sanjina Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, Golfom 6 krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju, hapšenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara 2017. godine izručen bh. vlastima.

 Inače, i današnjem suđenju prisustvala je rodbina nastradalih djevojaka koja je u izjavama za medije iznijela svoju ogorčenost ovim postupkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije