Okončana akcija u Bihaću: Kod migranata pronađena droga i hladno oružje

Radiosarajevo.ba
Okončana akcija u Bihaću: Kod migranata pronađena droga i hladno oružje
Foto: MUP USK / MUP USK / Ilustracija
Okončana je akcija MUP-a USK-a, čiji su službenici od jutros pretresali privremeni migracijski centar Đački dom u bihaćkom naselju Borići.

Masovna tuča migranata u Bihaću, korišten suzavac, u toku pretresi

Kako je saopćeno iz MUP-a USK-a, pronađeno je 49 komada različitih veličina hladnog oružja, noževa, britvi, zatim šipke kojima se mogu nanositi tjelesne povrede, više paketića zeljaste materije koja asocira na marihuanu.

Privedeno je više osoba nad kojima je zavedena kriminilastička obrada, a koji su sinoć učestvovali u masovnoj tuči u Đačkom domu.

Podsjećamo, sinoć je došlo do masovne tuče migranata u Bihaću, da bi danas pripadnici MUP-a USK-a izvršili pretres Đačkog doma u ovome gradu. 

U ovoj akciji učestvovalo je 170 pripadnika MUP-a USK-a.

 
 

Saopćenje MUP-a USK-a

Sa svakodnevnim povećanjem broja migranta na područje Unsko-sanskog kantona, došlo je i do pogoršanja sigurnosne situacije a posebno na području grada Bihaća gdje je  povećan broj krivičnih djela počinjenih od strane migranta. Uprava policije MUP USK-a poduzima sve mjere i radnje  na kontroli i nadzoru ilegalnih migranta te kako bi održala povoljnu sigurnosnu situaciju.

Sinoćni ( op.a. 08.10.2018), masovni fizički sukob migranta smještenih u Đačkom domu u Borićima,  i nakon što je veća grupa migranta upotrebom podesnih predmeta i kamenja napala policijske službenike i tom prilikom oštetili službeno vozilo MUP USK-a i vozilo zaštitarske agencije, policijski službenik je ispalio četiri hitca upozorenja kako bi zaštitio život policijskih službenika i svoj život

U vezi navedenog događaja, dana 09.10 .2018 godine, po naredbi Općinskog suda u Bihaću, policijski službenici Uprave policije MUP USK-a, otpočeli su još jednu policijsku akciju „Pretres“ lica i objekta koje koriste migranti a radi se o objektu „ Đački dom“ u Borićima kao i šatorskog naselja pored same zgrade s ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnog djela, predmeta koji mogu poslužiti u izvršenju krivičnog djela kao i predmeta koji se oduzimaju u skladu sa Zakonom o prekršajima.

U provođenju ovih aktivnosti Uprava policije MUP-a USK angažirala je oko 170 policijskih službenika - pripadnika Jedinice policije za podršku, Policijske stanice Bihać, svih ostalih Policijskih stanica u sastavu Uprave policije te  Sektora kriminalističke policije.

Prilikom pretresa, policijski službenici pronašli su i privremeno izuzeli: određenu količinu zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa L“, 49 noževa raznih veličina, džepni noževa, više metalnih šipki, kao i drugih predmeta pogodnih za nanošenje povreda. Više lice za koje postoji osnovi sumnja da su učesnici  sinoćnjeg masovnog fizičkog obračuna su privedeni u policijsku stanicu Bihać gdje je nad istima  zavedena kriminalistička obrada. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije