Oglasilo se Tužilaštvo BiH o hapšenju zbog namještanja utakmica

Radiosarajevo.ba
Oglasilo se Tužilaštvo BiH o hapšenju zbog namještanja utakmica
Foto: Sud BiH / Sud BiH

Po nalogu Tužilaštva BiH provedena je akcija u predmetu za koruptivna kaznena djela u svezi sa nogometnim takmičenjima.

SIPA pretresa kuće nogometnih sudija i delegata: Ima i poznatih imena

"Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, vrše lišenja slobode i pretrese više osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala, primanja dara i drugih oblika koristi i zlouporabe položaja ili ovlasti. Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA od ranih jutarnjih sati, vrše lišenja slobode i pretrese na više lokacija u BiH", navodi se u saopćenju BiH.

Aktivnosti se provode protiv osumnjičenih sudaca i drugih službenih osoba angažiranih u okviru nogometnih asocijacija, osumnjičenih da su tijekom 2019. godine, zahtjevali i primali darove i druge oblike koristi, kako bi pogodovali ishodima određenih nogometnih utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH.

SIPA uhapsila osam osoba pod sumnjom da su namještali utakmice

Tokom istrage, utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata, zahtijevali i dobijali određene novčane iznose, kako bi ishodovali povoljan rezultat za određeni nogometni klub.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije