Oglasila se policija: Ne postoji prijava direktora OŠ "Fatima Gunić"

Radiosarajevo.ba
Oglasila se policija: Ne postoji prijava direktora OŠ "Fatima Gunić"
FOTO: Arhiv / Osnovna škola "Fatima Gunić"

"Obavještavamo vas da je izvršenim provjerama u službenim evidencijama Četvrte policijske uprave utvrđeno da nije evidentirana prijava direktora Osnovne škole „Fatima Gunić", a koja se odnosi na pokušaj prevare od strane lica G. E., a koji se lažno predstavlja kao E. E."

Ovako su na naš upit odgovorili iz Ureda za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo na upit o navodnom prevarantu koji se predstavlja kao Emin Eminović. Prema dostupnim informacijama on se pojavljuje u novogradskim školama, navodno nudeći da osigura užine djeci, ali kasnije pokušava izvući novac za određene projekte.

Takve tvrdnje u javnost je iznio Hajrudin Ćuprija, direktor Osnovne škole "Fatima Gunić". On je na Facebooku obznanio da se prema njegovim saznanjima, navodni prevarant zove Goksal Eminoglu, te da je istu prevaru pokušao u još nekoliko škola.

Kako je prije nekoliko dana objasnio u izjavi za Radiosarajevo.ba, Ćuprija je slučaj prijavio policiji. Iako je naveo saznanja koje ima, kao i svjedoke, kaže da mu je traženo da podnese krivičnu prijavu, za što, kako je kazao, nema vremena.

"Također je utvrđeno da navedena prijava nije zaprimljena ni od strane uposlenika drugih osnovnih škola na području općine Novi Grad Sarajevo", dodaju u MUP-u KS.

Ćuprijino obavještenje na Facebooku - undefined

FOTO: Facebook: Ćuprijino obavještenje na Facebooku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije