Čeka se odluka Suda KS-a / Tužilaštvo predložilo prebacivanje Sejfovića u KPZ Zenica

13. 09. 2017. u 13:56:00 E. H.

Shares:0

Dva dana nakon što je uhapšen u selu Buci kod Visokog, Amel Sejfović će biti prebačen u Kazneno-popravni zavod Zenica, gdje će izdržavati kaznu pritvora do prvog ročišta.

Njegovo prebacivanje u Zenicu, nakon što je 3. septembra pobjegao iz KPZ-a Miljacka u Sarajevo, predložilo je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a njihov prijedlog treba odobriti Kantonalni sud u Sarajevu, potvrdili su iz ovog suda za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, Sejfović je u ponedjeljak, 11. septembra uhapšen u blizini Visokog, osam dana nakon što je uz prijetnju oružjem pobjegao iz prostorija KPZ-a Miljacka. Ranije u ovoj zatvorskoj jedinici on je izdržavao pritvorsku kaznu zbog toga što se protiv njega, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, vodi postupak u predmetu "Raiffeisen banke".

On je u nedjelju 3. septembra, uz prijetnju zaposlenicima, pobjegao iz KPZ-a "Miljacka", a osam dana trajala je potraga i lociranje lokacije na kojoj se on nalazi. Tokom te opsežne akcije uhapšeno je deset osoba, od kojih se šest još uvijek nalazi u pritvoru zbog pomaganja zatvoreniku pri bijegu iz zatvora.

Nakon što je ponovo uhapšen, Amel Sejfović je saslušan u Ministarstvu za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, a zatim je prebačen ponovo na mjesto odakle je pobjegao, u Kazneno-popravni zavod Miljacka u Sarajevu.

U novom predmetu, Sejfović je osumnjičen za krivično djelo bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda.

NEMA KOMENTARA