Odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću: Sudija Todorović naredio privođenje optuženog

N. K.
Odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću: Sudija Todorović naredio privođenje optuženog
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sanjin Sefić / Arhiv

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je, usljed nedolaska jednog od svjedoka, odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću i drugima, a novo ročište zakazano za 12 sati, javlja novinar portala Radiosarajevoba s mjesta događaja.

Kako javlja naš novinar na suđenju Sefiću, koji se tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna, nije se pojavio jedan od optuženih Amar Salihović.

"Sudija Igor Todorović odgodio je suđenje u 12 sati i naredio Sudskoj policiji da privede optuženog", javlja novinar Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u prvostepenom postupku, Sefić je bio osuđen na 14 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Sa današnjeg suđenja Sanjinu Sefiću u Kantonalnom sudu Sarajevo - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Sa današnjeg suđenja Sanjinu Sefiću u Kantonalnom sudu Sarajevo

Međutim, Vrhovni sud FBiH presudu je poništio i predmet vratio na ponovno suđenje.

Podsjećamo, prema navodima iz optužnice, Sefić se tereti da je Golfom 6, krećući se brzinom od skoro 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio Agić i Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Nakon nesreće je pobjegao, ali je ubrzo lociran i uhapšen u Srbiji.

Na optuženičkoj klupi su i njegova sestra Sara Sefić, Dino Alić i Amar Salihović, koji su mu pomogli da pobjegne iz BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije