Obračun na Palama: Zapaljeno auto sina Riste Jugovića, ubijenog 2002.

Radiosarajevo.ba
Obračun na Palama: Zapaljeno auto sina Riste Jugovića, ubijenog 2002.

Automobil koji je u vlasništvu sina Riste Jugovića zapaljen je prethodne noći, saznaje ATV.

Policijskoj stanici Pale jutros oko 04,15 sati prijavljeno je da u ulici Milana Simovića, općina Pale, gori putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, tip „CLS 350“, vlasništvo M.J. iz Pala.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Pale ugasili su požar, u kojem je vozilo u potpunosti izgorilo. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Risto Jugović ubijen je 10. marta 2002. godine ispred porodične kuće u Palama. Prema obdukcionom nalazu Jugović je bio pogođen sa više hitaca iz vatrenog oružja kalibra 7,65 milimetara. Neposredno pred ubistvo, 7. marta 2002. godine, tadašnji generalni direktor SOD “Jahorina” Risto Jugović održao je konferenciju za novinare u Banjaluci na kojoj je, po ko zna koji put, obavijestio javnost u Republici Srpskoj o “hajci” koja se vodi protiv njega, kao i o konstantnim političkim, policijskim i medijskim pritiscima i zastrašivanjima, pa čak i prijetnjama smrću.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije