Objavljeni detalji: U kući gdje su ubijeni bihaćki mališani pronađena i bomba

Radiosarajevo.ba
Objavljeni detalji: U kući gdje su ubijeni bihaćki mališani pronađena i bomba
Foto: Facebook / Admir Sović

Uvezi slučaja trostrukog ubistva i samoubistva izvršenog u bihaćkom naselju Mali Lug, u cilju upoznavanja javnosti, Kantonalno tužilaštvo saopćilo je sljedeće:

"Dana 13. decembra 2018. godine, oko 17 sati, dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva USK Bihać zaprimila je prijavu da su u bihaćkom naselju Mali Lug pronađena beživotna tijela muškarca i troje malodobne djece, nakon čega je odmah izašla na lice mjesta zajedno s ovlaštenim službenim licima Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

Pod rukovodstvom dežurne tužiteljice, ovlaštena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova USK su u 20 sati počela vršenje uviđajnih radnji. Dežurna tužiteljica je na licu mjesta, prilikom vršenja uviđaja, uočila eksplozivnu napravu – bombu, radi čega je odmah pozvan vještak balističke struke koji je bombu deaktivirao.

Pronađena tijela pregledao je vještak sudske medicine koji je konstatirao smrt. Utvrđeno je da se radi o tijelu lica inicijala S.A. i njegovo troje malodobne djece. Uviđaj je okončan oko 23 sata.

Dana 14. decembra 2018. godine, u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać, obavljen je vanjski pregled sva četiri pronađena tijela. Kantonalno tužilaštvo USK Bihać će u narednom periodu poduzeti i druge radnje u cilju rasvijetljavanja ovog događaja."

Majka ubijenih mališana, Leila Sović, je, nakon vijesti, hitno prevezena u bolnicu u stanju velikog šoka.

Liječnici su jedva uspjeli ostvariti kontakt s njom.

"Prenoćila je na Odjelu psihijatrije, gdje je zbog stanja u kojem se nalazi dobila terapiju. Danas je po nju došla rodbina i odvela je kući. Zbog svega što se dogodilo, njenog stanja, mora stalno biti pod nadzorom rodbine ili liječnika kako se njena zdravstvena situacija ne bi zakomplicirala", kazali su iz bihaćke bolnice.

Dženaza ubijenim mališanima bit će obavljena sutra, u nedjelju, u cazinskoj mjesnoj zajednici Brezova Kosa. Sutra će, na području Unsko-sanskog kantona, biti proglašen i Dan žalosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije