Tragedija / Obdukcija otkrila potresne detalje od čega su umrli brat i sestra u Šipovu

20. 04. 2019. u 15:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Obdukcija tijela potvrdila je da su brat i sestra Nediljko (57) i Milka (61) Ilić preminuli nakon teškog trovanja, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Izvor iz istrage objasnio je da su brat i sestra umrli prije maksimalno šest dana i u kratkom vremenskom razmaku, jedno za drugim.

Na tijelima nije bilo tragova koji bi ukazali da se radilo o ubistvu, odnosno da je uzrok smrti bilo djelovanje mehaničke sile.

Izvor Srpskainfo iz istrage izjavio je da su tokom uviđaja u kući gdje je pronađena Milka Ilić pronađeni i tragovi povraćanja, što takođe ide u prilog tezi da su se brat i sestra otrovali.

"Radilo se metodom eliminacije kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti Nediljka i Milke Ilić. Nema tragova ubistva, kao ni materijalnih dokaza da su brat i sestra umrli uslijed gušenja od dima ili sličnog. Činjenica da su oboje umrli prije maksimalno pet do šest dana i jedno za drugim, kao i tragovi povraćanja govore da je uzrok smrti najvjerovatnije bilo trovanje", objasnio je izvor iz istrage.

Obdukcija je između ostalog potvrdila da je tijelo Nediljka Ilića bilo bez glave i gornjih ekstremiteta: "Divlje zvijeri su nakon smrti pojele dijelove tijela nesrećnog čoveka, dok je tijelo Milke bilo netaknuto."

Beživotna tijela brata i sestre Ilić pronađena su u četvrtak oko 11 časova. Nediljko je pronađen u dvorištu, dok je njegova sestra Milka pronađena u porodičnoj kući.

Na vijest o tragičnog smrti Nedeljka i Milke Ilić, koji su nađeni mrtvi u u udaljenom selu, sveštenik Čedomir Arambašić, paroh strojički, za Srpskainfo je izjavio da su Ilići živjeli neobičnim životom i da nisu bili naročito komunikativni, ali da su komšije, ipak, bile začuđene što ih nisu viđale više od mjesec dana.

"Život im je bio prilično težak. Njihova majka je 1995. godine u ratu, u povlačenju našeg naroda, izgorjela, poslije nekoliko godina umro im je i otac, a njih dvoje nisu bili baš spremni da brinu o sebi. Često je Milka dolazila u Strojice, pa bi joj ljudi davali hrane, dolazila je i meni na vrata, jer su brat i ona uglavnom živjeli od milostinje, ali, eto, u crkvu nisu dolazili", rekao je on.

I mještani Strojica i okolnih sela potvrdili su za Srpskainfo da se radi o dvoje starijih ljudi, ne baš sposobnih za samostalan život, te da su živjeli u roditeljskoj kući nedaleko od puta Šipovo – Kupres. Mještani ih nisu izbjegavali, jer nisu bili nasilni niti zlobni, ali nisu imali ni bliskih prijatelja i rođaka, tako da su bili uglavnom usamljeni.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka juče je saopštilo da je nadležni tužilac naredio da se provedu sve istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti događaja.

NEMA KOMENTARA