Novo hapšenje u BiH: Kod 67-godišnjaka pronađeni droga i pištolj

Radiosarajevo.ba
Novo hapšenje u BiH: Kod 67-godišnjaka pronađeni droga i pištolj
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Postupajući po zavedenoj operativnoj akciji kodnog naziva Lord, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona su na temelju Naredbe Općinskog suda Ljubuški 14. decembra 2019. godine izvršili pretragu obiteljske kuće i okućnice osobe J.V. (1952.) iz mjesta Veljaci, Grad Ljubuški.

Kako je saopćeno, tom su prilikom pronašli i privremeno izuzeli dvadeset (20) zapakiranih prozirnih PVC vrećica u kojima se nalazila bijela praškasta tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu tipa speed ili kokain.

Pronašli su i jednu otvorenu prozirnu PVC vrećicu u kojoj se nalazila bijela praškasta tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu tipa speed ili kokain, dvije digitalne vage, te pištolj marke Sig sauer s praznim spremnikom. J.

V. je lišen slobode, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

O svemu je izvješteno Kantonalno tužiteljstvo u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta protiv gore navedenog bit će upućeno odgovarajuće izvješće o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije