Novi slučaj čedomorstva: Majka se danas izjašnjava o krivici

Radiosarajevo.ba
Novi slučaj čedomorstva: Majka se danas izjašnjava o krivici
Foto: Arhiv / Sud u Sarajevu

Prije četiri mjeseca u Sarajevu dogodilo stravično čedomorstvo. Naime, Amela Džajić, majka troje djece, protiv koje je Općinski sud u Sarajevu potrdio optužnicu zbog ubistva tek rođene ženske bebe, 2. juna ove godine.

Optužena majka bacila je tijelo bebe, stare dva dana, u kontejner za smeće na Ilidži. 

Provela tri mjeseca u pritvoru, a puštena je na slobodu u srijedu nakon što je Općinski sud uvažio žalbu njenog branioca, potvrdio je za Radiosarajevo.ba advokat Omar Mehmedbašić.

"Ovakvi slučajevi se često dešavaju, nažalost. Smatram da su žene, a to i Zakon kaže, u postporođajnom periodu smanjeno uračunljive. Ovaj slučaj se desio nedugo nakon poroda i po mom mišljenju Amela je bila bitno smanjene uračunljivosti, što će i vještaćenje dokazati", kazao je Mehmedbašić.

Danas na Općinskom sudu u Sarajevu optužena se izjašnjava o krivici, a prema riječima Omerbašića izjasnit će se da nije kriva i nakon toga će ići dalje u proces dokazujući svoje tvrdnje ili će napraviti neki sporazum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije