Novi incident u Mostaru: Na Partizanskom groblju napadnuti studenti iz regije

Fena
Novi incident u Mostaru: Na Partizanskom groblju napadnuti studenti iz regije
Nekoliko sati nakon napada na delegaciju Udruženja antifašističkih boraca NOR-a na Partizanskom groblju u Mostaru, na istom mjestu su napadnuti studenti mostarskog Građevinskog fakulteta i njihovi gosti iz Srbije i Hrvatske.

Riječ je o skupini od dvadesetak studenata, sudionika konferencije o mostogradnji "Valja nama preko", koji su na Partizansko groblje stigli u sklopu obilaska grada, nevezano za Dan državnosti.

Studentica iz Splita izjavila je kako ih je presrela skupina od dvadesetak osoba maskiranih šalovima i kapama, te da su ih verbalno izvrijeđali te fizički napali.

"Jedan momak udaren je u lice, nikakve teže povrede. Drugi momak je udaren nakon što je tim istim momcima, dozivajući ih imenom, doviknuo: 'Šta to radite, oni su s nama u sklopu fakulteta?'", kazala je neimenovana studentica.

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru osudio je napada te izrazio razočaranost reakcijom policije koja je, kako se navodi u saopćenju, reagirala bahato, kazavši da studenti nisu ni trebali posjećivati groblje.

"Studentski zbor i studenti Sveučilišta u Mostaru podržavaju konferencije poput ove upravo s ciljem da studentima iz drugih gradova i država pokažu kako Mostar nije 'grad slučaj' već kulturno i obrazovno središte Hercegovine, a ovakvi incidenti ruše ne samo ugled Sveučilišta u Mostaru, nego i ugled samoga Mostara", dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije