Novi detalji tragedije u Sarajevu: Nastradao migrant, povrijeđena dva policajca

A. S.
Novi detalji tragedije u Sarajevu: Nastradao migrant, povrijeđena dva policajca
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Pripadnici MUP-a KS obavljaju uviđaj

U požaru koji se dogodio jutros oko pet sati u sarajevskom naselju Aneks, smrtno je stradao migrant, a povrijeđene su tri osobe, saznaje portal Radiosarajevo.ba iz izvora bliskih Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Naš portal jutros je imao prvi informaciju da je jedna osoba smrtno stradala, a sada nam je potvrđeno da je riječ o migrantu koji je u izbjegličkom valu stigao u Bosnu i Hercegovinu. 

"U ovom trenutku mogu potvrditi da je uviđaj u toku. Više detalja imat ću tek nakon što naši pripadnici završe istragu", kazala je za Radiosarajevo.ba Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS.

U istoj nesreći povrijeđene su tri osobe, među njima i dvojica pripadnika MUP-a KS, koji su pokušali pomoći migrantima. Kako saznajemo, policajci su lakše povrijeđeni, dok se stepen ozljeda drugog migranta, koji je bio u sobi s nastradalim prijateljem, tek utvrđuje. 

Prema našim informacijama, dvojica pripadnika MUP-a KS lakše su povrijeđena, kada su prolazeći automobilom u patroli ovim sarajevskim naseljem, vidjeli da iz napuštene kuće izlazi veliki dim. 

Odmah su pristupili akciji pomoći, te su lakše povrijeđeni. Pomoć im je ukazana na mjestu događaja, kada su u naselje Aneks stigli pripadnici Hitne pomoći. 

Podsjetimo, iz Policijske uprave Novi Grad upućen nam je poziv u 5.14 sati i na teren su poslana dva vozila. Požar je ugašen u 6.08 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije