Novi detalji o požaru u kompaniji Murex: Automobil pronađen, potraga za čuvarom

Radiosarajevo.ba
Novi detalji o požaru u kompaniji Murex: Automobil pronađen, potraga za čuvarom
Facebook/Vatrogasci Srebrenik / Požar na kompaniji Murex

Pronašli smo automobil u kojem su pobjegli počinitelji koji su izazvali požar u hali kompanije Mutex kod Srebrenika. Automobil je prije nekoliko dana pronađen kod Višegrada, u neposrednoj blizini granice Bosne i Hercegovine sa Srbijom, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

On je rekao za naš portal da je u toku vještačenje automobile, dodavši da su na graničnom prijelazu sa Srbijom korištene putne isprave nestalog čuvara ovog objekta 43-godišnjeg Omera Đikanovića.

Hala Murexa i dalje gori, vatrogasci i policija na terenu

Vatrogasci i jutros gase halu Murexa: U toku potraga za jednom osobom

Još uvijek se traga za noćnim čuvarom nakon požara u hali Murex

Podsjetimo, 17. septembra ove godine u večernjim satima izbio je požar u hali kompanije Murex. Utvrđeno je da je vatra namjerno podmetnuta nakon pljačke sefa iz kojeg je nestalo skoro 10.000 KM.

“Mi to lice trebamo pronaći. Omer Đikanović se i dalje vodi kao nestala osoba, a istražni organi na tragu su osumnjičenima za pljačku i podmetanje požara”, dodao je Arnautović za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije