Tuzla / Novi detalji napada u školi: Zašto je profesor napao kolegice?

16. 01. 2019. u 21:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:128

Nakon današnjeg incidenta koji se dogodio u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli, direktorica Alma Mujkanović i pedagogica Nura Ćosićkić zadobile su teške tjelesne povrede.

“Pacijentice N.Ć. i A.M. primljene su u UKC Tuzla sa teškim tjelesnim povredama i biće hospitalizirane na Klinici za neurohirurgiju” potvrdila je glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić Mujedinović.

Nezvanično saznajemo da su povrijeđena direktorica Alma Mujkanović i pedagogica Nura Ćosićkić u teškom zdravstvenom stanju.

"Jedna pacijentica se trenutno nalazi u operacionoj sali, nakon koje slijedi operacija druge pacijentice", kratko su za Radiosarajevo.ba rekli sa Klinike za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. 

Direktorica i pedagogica gimnazije na operaciji nakon što ih je kolega pretukao

Naime, danas u 13:15 sati Operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je zaprimio dojavu da su u fizičkom napadu povrijeđene dvije ženske osobe u Gimnaziji Ismet Mujezinović.

Naknadno nazvanično saznajemo kako je profesor engleskog jezika u ovoj školi Fuad Isabegović nakon verbalne prepirke i fizički uz upotrebu čekića-macole nasrnuo na direktoricu Almu Mujkanović i pedagogicu Nuru Ćosićkić koje su nakon incidenta vozilima Službe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla prevezene u UKC.

Iz MUP-a TK je potvrđeno kako je u ovom događaju jedna osoba privedena u službene prostorije policije zbog kriminalističke obrade. Za sada ostaje nepoznato zbog čega je profesor Gimnazije Ismet Mujezinović nasrnuo na svoje kolegice i nanio im povrede. U školi nakon ovog nemilog događaja nastao je prizor kao u horor filmu jer je krvi bilo posvuda.

KOMENTARI (3)