Novi detalji istrage ubistva Miloša Ostojića: Privedeni pušteni na slobodu

Radiosarajevo.ba
Novi detalji istrage ubistva Miloša Ostojića: Privedeni pušteni na slobodu

Sve osobe koje su privedene tokom jučerašnjeg dana, a koje su se dovodile u vezu s ubistvom Miloša Ostojića koji je likvidaran u Istočnom Sarajevu u utorak oko 23 sata, puštene su na slobodu, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz MUP-a Republike Srpske.

Miloš Ostojić je prema podacima do kojih je došao Radiosarajevo.ba likvidiran ispred noćnog kluba Sparta čiji je suvlasnik. Ubica koji se dovezao s Golfom pet, koji je naknadno pronađen zapaljen u selu Ivanići u općini Novo Sarajevo, ispalio je tri hica u Ostojića, a on je preminuo na putu prema bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Dan kasnije u Sarajevu, ispred zgrade Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu policija je presrela automobil crnogorskih registarskih oznaka. Prema riječima očevidaca u akciji je sudjelovalo čak sedam policijskih vozila.

Nakon što su saslušani, muškarac i žena koji su predati u PU Istočno Sarajevo, pušteni su na slobodu, kao i svi ostali koji su privedeni tokom jučerašnjeg dana, saznaje Radiosarajevo.ba.

"Intenzivno se provode sve aktivnosti na identifikovanju i pronalasku počinilaca ovog teškog ubistva", potvrdila nam je Mirna Miljanović iz MUP-a Republike Srpske.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije