Nove žrtve niskih temperatura u BiH: Pronađena tijela dvojice muškaraca

Fena
Nove žrtve niskih temperatura u BiH: Pronađena tijela dvojice muškaraca
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Niske temperature u cijeloj Europi donijele su i desetke nesretnih slučajeva u kojima su ljudi stradali zbog posljedica smrzavanja, a čak tri slučaja zabilježena su na području Bosne i Hercegovine.

Prvi ovakav slučaj u našoj državi zabilježen je 2. januara, kada su lovci u mjestu Sokoli na području općine Foča pronašli smrznuto tijelo starije muške osobe inicijala V. S. (1929) za koju je, nakon uviđaja, utvrđeno da nije stradala nasilnim putem, nego zbog smrzavanja na -15 stepeni celzija.

Nova dva slučaja zabilježena su prethodnih dana u Banjoj Luci i na području općine Ribnik, gdje su uslijed smrzavanja stradala dvojica muškaraca.

Beživotno tijelo 65-godišnjeg S.P. pronađeno je tokom pravoslavnog Božića, 7. januara, u banjalučkoj ulici Koste Vojinovića, dok je u Donjem Ratkovu kod Ribnika istog dana pronađeno i tijelo 71-godišnjeg starca inicijala D. S., potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Podsjećamo, još uvijek je na snazi narandžasti meteoalarm na području cijele države zbog izrazito niskih temperatura, te se građani upozoravaju da se tokom ovih dana posebno paze tokom kretanja, a čini se da bi takvo stanje moglo potrajati sve do kraja ove sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije