Nove pojedinosti pljačke u Narodnom pozorištu: Šta će otkriti nadzorne kamere?

Radiosarajevo.ba
Nove pojedinosti pljačke u Narodnom pozorištu: Šta će otkriti nadzorne kamere?
nps.ba / Narodno pozorište Sarajevo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo istražuje pljačku u Narodnom pozorištu, a događaj je Policijskoj upravi Centar prijavljen jutros oko 9.20 sati.

Pljačka u Narodnom pozorištu Sarajevo: Ukradeno više hiljada maraka

Istražitelji, prema nezvaničnim informacijama, sumnjaju da bi u pljačku mogao biti upleten neko od uposlenika, s obzirom na to da u prostoru blagajne nije bilo nikakve premetačine, što ukazuje na to da je počinilac tačno znao gdje se novac nalazi. Također, prema nezvaničnim informacijama, sef u kojem se nalazio novac nije ni obijen, saznaju Nezavisne novine.

Blagajna Narodnog pozorišta Sarajevo ostala je bez nekoliko hiljada KM koje su ukradene nakon sinoćnje izvedbe opere "La Boheme".

Iz MUP-a Kantona Sarajevo , Nezavisnim je potvrđeno da je istraga u toku, te da je o svemu obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Iz policije nisu mogli reći o koliko se novca radi, jer se još uvijek utvrđuju sve činjence vezane za pljačku, ali nezvanično iz blagajne otuđeno između 6.000 i 7.000 KM, pišu Nezavisne.

Sumnja se da je novac ukraden sinoć između 23 sata i ponoći, a izvor kaže da su vrata obijena iznutra.

Iz policije su uvjereni da će pregledom nadzorne kamere mnoge stvari biti jasnije kada je u pitanju ova pljačka.

Izudin Bajrović, direktor Narodnog pozorišta, za Radiosarajevo.ba je danas kazao da očekuje da će se naši kradljivac. 

"Mi smo komisijski utvrdili da se radi o iznosu između četiri i pet hiljada maraka, mi smo cijeli slučaj prijavili policiji koja je napravila uviđaj i nadam se da će se počinilac ubrzo i naći", kazao je Bajrović.

Kako je istakao, krađa se nije mogla desiti tokom predstave, jer tada dosta ljudi bude u prostorijama pozorišta.

"Najvjerovatnije da se krađa desila kasno u noć, kada tu nikog nije bilo. Tokom predstave tu su ipak i naši gosti, glumci, posjetioci.  Ipak se nadam da će počinilac biti pronađen", istakao je Bajrović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije