Nova hapšenja na prostoru FBiH zbog proizvodnje i prodaje droge

Radiosarajevo.ba
Nova hapšenja na prostoru FBiH zbog proizvodnje i prodaje droge
Foto: FUP / Ilustracija

U nastavku operativne akcije kodnog naziva „MAK“, vezano za  dokumentovanje lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, policijski službenici Federalne uprave policije su uz asistenciju pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine jučer lišili slobode lice incijala A.Z. (1993.) za kojim je bila raspisana operativna potjernica, a koje je bilo van granica Bosne i Hercegovine.

Navedeno lice je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će danas uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, dana 16. jula u skopu ove operativne akcije, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na devet lokacije na području Kantona Sarajevo, te je lišeno slobode sedam lica inicijala A.M. (1988.), A.D. (1984.), M.M.(1978.), M.Š. (1985.) S.K (1967.), E.DŽ. (1966.) E.DŽ. (1973.) koji se  dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije