Nova dojava o bombama: Evakuirani učenici iz dvije srednje škole u Sarajevu

E. H.
Nova dojava o bombama: Evakuirani učenici iz dvije srednje škole u Sarajevu
Foto: Faruk Zametica / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Učenici i nastavno osoblje Medicinske škole i Srednje škole za okoliš i drvni dizajn evakuirani su u četvrtak ujutro, nakon nove dojave o bombi u ovoj srednjoškolskoj ustanovi.

Dojave o bombama stigla je oko 8 sati jutros, zbog čega je policija evakuirala prostorije škole u sarajevskom naselju Jezero, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

U toku je KDZ pregled prostorija, kako bi se ustanovilo da li zaista postoji prijetnja od eksplozivne naprave, no prema onom što se dešavalo prethodnih dana u brojnim školama na području Kantona Sarajevo, pretpostavlja se da je riječ o lažnoj dojavi.

Ista situacija je i u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn, gdje traje policijski pregled.

Podsjećamo, prethodnih nekoliko sedmica zabilježen je veliki broj dojava o bombama u školama na području Kantona Sarajevo, zbog čega su roditelji i nastavnici zabrinuti za sigurnost. Vijeće roditelja KS-a se zbog ovog problema i sastalo s komesarom MUP-a KS-a, kako bi razgovarali o eventualnim preventivnim mjerama.

Zbog cijelog slučaja ranije je uhapšeno šest učenika, koji su osumnjičeni da su učestvovali u lažnom dojavljivanju eksplozivnih naprava u sarajevskim školama.

Ovo je posebno ozbiljan problem, te bi zbog ugrožavanja sigurnosti učenici, ukoliko budu osuđeni, mogli dobiti i do pet godina zatvorske kazne, o čemu možete čitati na linku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije