Nišić na suđenju: Koristim narkotike, ali nisam sakrio automobil Sanjina Sefića

Radiosarajevo.ba
Nišić na suđenju: Koristim narkotike, ali nisam sakrio automobil Sanjina Sefića
Radiosarajevo.ba / Sanjin Sefić
Pred Kantonalnim sudom u Sarajevo održano je novo ročište na suđenju u slučaju Sanjin Sefić, a ove sedmice pred sudom je svjedočio Saud Nišić, kojeg Tužilaštvo KS-a tereti za saučešće nakon izvršenja krivičnog djela.

Naime, on se sumnjiči da je pomogao u skrivanju automobila kojim je upravljao Sefić, te je ovog puta pred sudom ispitan u vezi sa cijelim slučajem, u kojem su prije godinu i po dana u Sarajevu smrtno stradale studentice Edita Malkoč i Selma Agić.

Nišić je tokom iskaza istaknuo da nije bio saučesnik, kao i to da je korisnik narkotika. Ispričao je i kako nije učestvovao u skrivanju automobila kojim je Sefić usmrtio studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Iduće ročište je zakazano za deset dana kada će svjedočiti i ostali saučesnici u svoju korist, a tužiteljica Advija Balta je ukazala da bi na narednom ročištu trebali predočeni novi dokazi. Porodice Agić i Malkoč su izrazile zadovoljstvo dinamikom suđenja, te se nadaju da će presuda biti izrečena prije početka ljetnjeg godišnjeg odmora.

Podsjećamo, optužnica Sanjina Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, "golfom 6" krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Sara Sefić, te Dino Alić i Amar Salihović, terete se da su iste noći pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela, dok se Saud Nišić tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela. 

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju, hapšenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara 2017. godine izručen bh. pravosuđu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije