USK: Kruže dvije verzije monstruoznog zločina u Krajini

Radiosarajevo.ba
USK: Kruže dvije verzije monstruoznog zločina u Krajini
Foto: Krupljani.ba / Nezapamćen zločin u Krajini

Monstruozno ubistvo kakvo ne pamte ni najstariji mještani desilo se u Bosanskoj Krupi. Mlađi muškarac je rekao policiji da je ubio svoju majku te da je isjekao njeno tijelo na komade i zakopao ih na više različitih lokacija. Ova informacija je još jučer potvrđena za Radiosarajevo.ba, a Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zločin je prijavljen u petak.

MUP USK-a / Pronađeni dijelovi tijela žene koju je ubio sin u Bosanskoj Krupi

USK / Bosanska Krupa: Sin isjekao majku, naveo da je zakopao na više lokacija

"U petak, 14. septembra Policijskoj stanici Bosanska Krupa obratio se V. I. koji je prijavio da je u telefonskom razgovoru sa bratom V. S. (1985) koji je izjavio da je uz pomoć sjekire ubio njihovu majku V. N (1958) te da je zakopao oko kuće",  rekla je za Radiosarajevo.ba Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Navela nam je da je na mjesto događaja upućena  patrola Policijske stanice koja u porodičnoj kući nije zatekla niti V. S. niti njegovu majku.  

Operativnim radom došlo se do saznanja da se osoba V. S. nalazi na području Sarajeva gdje je i uhapšen. Sproveden je u Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi. 

"Rekao je da je ubio svoju majku. Uviđaj na mjestu događaja obavili su istražitelji Sektora kriminalističke policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva. Jučer u poslijepodnevnim satima, negdje oko 18 sati, na jednoj od lokacija koju je pokazao osumnjičeni pronađeni su dijelovi tijela za koje će se tek utvrditi da li se radi o njegovoj majci".

Na pitanje da li je istina da je V. S. jeo dijelove tijela svoje majke, kao što navode pojedini bh. mediji, potparolka Galić je rekla da "ne može potvrditi tu informaciju", te da u svojoj karijeri nije doživjela ovakav monstruozan zločin.

Galić je, također, rekla da je V. S. predat na postupanje Kantonalnom tužilaštvu, navodeći da će se uskoro znati više detalja o ovom slučaju koji je potresao cijeli region.

Na portalu Krupljani.ba navode da je V. S. na pitanje zašto je ubio majku, rekao da je pod utjecajem crne magije. Prema njihovim navodima tužilac je naredio i njegovo timsko psihijatrijsko vještačenje da bi se utvrdilo je li uračunjiv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije