Nezapamćen požar na području Ljubinje, vatrogasci mole za pomoć

Radiosarajevo.ba
Nezapamćen požar na području Ljubinje, vatrogasci mole za pomoć
Arhiv / Ilustracija
Situacija na 20 kilometara dugoj liniji požara na području opštine Ljubinje je alarmanta, a stotinjak ljudi, koji nemaju dovoljno opreme za gašenje, bori se da vatrena stihija ne uđe u dva sela.

Komandir Vatrogasne jedinice Ljubinje Miodrag Ilić rekao je Srni da se vatra u dva kraka širi prema selima Mrkalji u Pustipust, te da će, ako ne bude presječena, proširiti prema selu Obzir i dalje na magistralu prema Trebinju, prenosi Srna.

"Situacija je katastrofalna. Gore šuma i nisko rastinje. Vjetar je počeo da duva, što dodatno otežava gašenje i rasplamsava vatru", istakao je Ilić.

On je dodao da imaju dovoljno ljudi, među kojim su vatrogasci, policija i građani, ali da nemaju naprtnjača. Ljubinjski vatrogasci za pomoć su se obratili i Vladi Republike Srpske, kao i kolegama iz susjednih opština.

"Trebinjski vatrogasci ponudili su se da pomognu, ali su bili spriječeni zbog gašenja požara na svojoj teritoriji", objasnio je Ilić. Požar ovolikih razmjera ne pamti se u Ljubinju

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije