Neviđena drama u BiH: Bacio bombu prema komšiji pa se zatvorio u kuću

Radiosarajevo.ba
Neviđena drama u BiH: Bacio bombu prema komšiji pa se zatvorio u kuću
Foto: Arhiv / Ilustracija

U mjestu Turjak na području Bosanske Gradiške u toku je drama nakon što je jedna osoba napala komšiju, bacila ručnu bombu koja srećom nije eksplodirala, a potom se zajedno s majkom zabarikadirala u porodičnu kuću, saznaju "Nezavisne".

Naime, policiji u Bosanskoj Gradišci sinoć oko 18 sati prijavljeno je da je jedna osoba fizički napala komšiju nakon svađe, te da je tom prilikom u ruci držala ručnu bombu.

"Policijski službenici su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je jedno lice iz mjesta Turjak, prvo verbalno, a potom fizički nasrnulo na komšiju, kojom prilikom je držalo ručnu bombu, a koju je u jednom trenutku bacilo u pravcu oštećenog, ali ista nije eksplodirala", potvrdila je za Nezavisne glasnogovornica Policijske uprave Bosanska Gradiška Slobodanka Subotić.

Dodala je da je ova osoba potom pobjegla s mjesta događaja i zajedno s majkom se zatvorila u porodičnu kuću.

"Na mjesto događaja su upućeni službenici PU Bosanska Gradiška i pregovarački tim MUP-a RS kako bi stupili u kontakt s licem i kako bi se predalo", rekla nam je Subotić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije