Tuzla: Jedna osoba poginula, a dvije povrijeđene u rušenju konstrukcije mosta

E. H.
Tuzla: Jedna osoba poginula, a dvije povrijeđene u rušenju konstrukcije mosta
Foto: Tuzlanski.ba / Nesreća u Tuzli
Jedna osoba je poginula, a dvije su teško povrijeđene u teškoj nesreći koja se oko podneva dogodila u Tuzli.a

Kako su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz Ministarstva za unturašnje poslove Tuzlanskog kantona, nesreća se dogodila u naselju Stupine, prilikom izgradnja mosta preko rijeke Jale.

"Nesreća se dogodila oko 12.30 sati i naši službenici su vrlo brzo izašli na mjesto događaja. Utvrđeno je da je riječ o radnicima koji su radili na izgradnji ovog mosta, te su sve trojica zbog povreda prevezeni u UKC Tuzla", istaknuli su iz MUP-a TK-a.

S druge strane iz UKC Tuzla kazali su nam da se dva pacijenta iz ove nesreće nalaze na obradi kod njih, te da su u toku brojne pretrage kako bi se saznao stepen njihovih povreda.

"Riječ je o pacijentima inicijala M. S. i Dž. I., koji su trenutno na pretragama, a više informacija bit će poznato nakon što ljekari obave svoj posao", dodala je glasnogovornica UKC Tuzla.

Nezvanično, do nesreće je došlo kada je popustila sajla na dizalici koja je spuštala betonske blokove, te je tom prilikom jedna osoba poginula, prenosi Tuzlanski.ba.

Na mjestu nesreće u toku je policijski uviđaj, nakon kojeg će biti poznato više detalja o cijeloj nesreći. Kako prenowse lokalni mediji na mjestu nesreće se nalaze i tuzlanski vatrogasci koji asistiraju u ovoj situaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije