Nesreća u Sarajevu: Kombijem teško povrijedio pješaka

Radiosarajevo.ba
Nesreća u Sarajevu: Kombijem teško povrijedio pješaka
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Na kolovozu ulice Kurta Schorka, br. 12, u sarajevskoj općini Novi Grad jučer je došlo do nesreće u kojoj je teške povrede zadobio 40-godišnji pješak.

Kako su javili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve se dogodilo oko 17.45, a povrede je zadobio pješak K.E., rođen 1979. godine iz Sarajeva.

Udario ga je i oborio na kolovoz kombi, VW Transporter, kojim je upravljao vlasnik vozila S.S., rođen 1959. godine iz Sarajeva.

K.E. je odmah nakon nesreće prevezen u Opću bolnicu u Sarajevu, gdje je, nakon ukazane ljekarske pomoći, i zadržan na daljem liječenju. 

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, nastavljaju rad na dokumentovanju
ove saobraćajne nezgode.

Iz MUP-a su dodali da su jučer, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 574 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili 45 vozača. Iz saobraćaja su isključena četiri pijana vozača, petoricu bez vozačke, trojica su imala zabranu upravljanja motornim vozilima, dva vozila nisu imala registraciju, a čak sedam nije bilo tehnički ispravno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije