Nastavlja se potraga za dječakom iz Begovog Hana i Almirom Gluhićem

Radiosarajevo.ba
Nastavlja se potraga za dječakom iz Begovog Hana i Almirom Gluhićem
Foto: FUCZ / Potraga za dječakom iz Begovog Hana i Almirom Gluhićem

Federalna uprava civilne zaštite je danas nastavila potragu za šestogodišnjem dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok u mjestu Begov Han kod Žepča i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, saopšteno je.

Pripadnici timova za spašavanje na vodi, njih 25 su raspoređeni u dvije grupe, od kojih će jedna pretraživati od Begovog Hana do Zavidovića, a druga od Zavidovića do Maglaja.

Kako je navedeno u saopštenju, osim Federalne uprave civilne zaštite, u potragu su uključeni Gorska služba spašavanja Žepče i Zavidovići, Kantonalna uprava civilne zaštite i Specijalna policija Zeničko-dobojskog kantona, Civilna zaštita Žepče, te članovi porodice i mještani.

Iako je nivo rijeke Bosne opao, potragu na vodi još uvijek otežava smanjena vidljivost uslijed stalnih kišnih padavina i zamućenosti rijeke Bosne zbog čega nije moguće angažovati ronioce.

Federalna uprava civilne zaštite je pozvala na oprez sve one koji učestvuju u potrazi zbog postojanja minskih polja, posebno kod Maglaja i Žepča.

Podsjetili su da se za šestogodišnjem dječakom traga od 15. maja, a za Gluhićem od 2. maja.

Potraga za Gluhićem je usmjerena na rijeku Bosnu jer su njegova odjeća i stvari pronađene na obali rijeke Bosne u mjestu Porobići, naveli su iz Federalne uprave civilne zaštite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije