Napao policajca u kladionici, pocijepao mu službenu uniformu

Radiosarajevo.ba
Napao policajca u kladionici, pocijepao mu službenu uniformu
Foto: Nezavisne novine / Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Bosanska Gradiška, 26. juna 2019. godine, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala R. R. iz Bosanske Gradiške, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje".

Naime, policijski službenici su, postupajući po zaprimljenoj prijavi da nepoznato muško lice narušava javni red i mir u sportskoj kladionici u Bosanskoj Gradišci, zatekli osumnjičenog, koji je verbalno a zatim i fizički napao policijskog službenika, te mu tom prilikom nanio tjelesne povrede i pocijepao dio službene uniforme, zbog čega je lišen slobode. Daljim preduzimanjem zakonom predviđenih mjera i radnji, utvrđeno je da se radi o licu R.R. iz Bosanske Gradiške.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv R.R. za krivično djelo "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje".

Krivičnim zakonikom RS, za krivično djelo "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje", kojom prilikom je policijski službenik zadobio tjelesne povrede, predviđena je kazna zatvora u trajanju od jedne do pet godina.

Policijska uprava Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije