Napadnuti policajci u Sarajevu: Kod uhapšenih mladića pronađeni i noževi

Radiosarajevo.ba
Napadnuti policajci u Sarajevu: Kod uhapšenih mladića pronađeni i noževi
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U općini Novo Sarajevo, uhapšena su dva mladića koja su sinoć fizički napala sarajevske policajce.

"Dana 13. decembra 2018. u 18.15 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode B.A., rođen 1989. u Sarajevu i S.K., rođen 1987. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Isti su navedenog dana u 18,05 sati u ulici Hamdije Čemerlića, općina Novo Sarajevo, tokom intervencije fizički napali policijske službenike. Prilikom pretresa kod navedenih lica su pronađeni i oduzeti noževi", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a B.A. i S.K. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije