Namik Hasičević priznao da je krijumčario heroin i marihuanu

Radiosarajevo.ba
Namik Hasičević priznao da je krijumčario heroin i marihuanu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sud i Tužilaštvo BiH

Optuženi Namik Hasičević, rođen 1953. godine u Brčkom optužen za krivično djelo neovlašten promet opojnim drogama je u prisustvu advokata u potpunosti priznao krivicu, te potpisao sporazum o priznanju krivicu, saopšteno je iz Tužuilaštva Bosne i Hercegovine.

Optuženi je priznao da je tokom 2018. godine, učestvovao u krijumčarenju količine od oko 500 grama heroina, kao i krijumčarenju droge marihuana u količini od pet grama, koje su kod njega pronađene i zaplijenjene prilikom hapšenja.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju od tri godine, oduzimanje protupravne imovinske koristi u iznosu od 22.000 maraka, stečene prodajom droge, kao i oduzimanje predmeta korištenih pri izvršenju krivičnog djela.

Kako je navedeno u saopštenju, predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela. Sporazum o priznanju krivice proslijeđen je Sudu Bosne i Hercegovine na odlučivanje.

Ukoliko Sud Bosne i Hercegovine prihvati sporazum o priznanju krivice predmet se u potpunosti okončava, a optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije