Nakon upada u stan na Ciglanama: Uhapšeni kradljivci nakita

Radiosarajevo.ba
Nakon upada u stan na Ciglanama: Uhapšeni kradljivci nakita
Foto: Dani arhitekture / Ciglane

Tri osobe uhapšene su, nakon što su prije nekoliko dana upale u stan H. B. u srajevskom naselju Ciglane,  napali je i oteli joj zlatni nakit.   

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS, radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, službenici Uprave policije MUP-a KS su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva preduzeli niz mjera i radnji. Došli su do saznjanja o licima koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela.

"Dana 24.12.2019.godine u 14,30 sati, policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte, Sektora kriminalističke policije, lišli su slobode lica: Đ.S., rođena 1975.godine, A.P., rođen 1992.godine i A.L. rođen 1993.godine, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je. 

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad ovim osobama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije