Nakon treće eksplozije bombe kod Sarajeva, stanari ogorčeni: Poslali su nam pismo

3
Radiosarajevo.ba
Nakon treće eksplozije bombe kod Sarajeva, stanari ogorčeni: Poslali su nam pismo
Foto: Radiosarajevo.ba / Eksplozija u Vogošći

Građane Vogošće, sinoć je u 19.20 sati, uznemirila nova eksplozija koja se dogodila u ulici Branilaca Vijenca kod brojeva 17 i 19.

Ovo je treća eksplozija koja je u posljednjih 30 dana uznemirila stanovnike u blizini glavnog grada Bosne i Hercegovine. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da su zaprimili dojavu te da je tom prilikom došlo do oštećenja portal-stakala na jednim balkonskim vratima.

I u ranija dva slućaja, napadač(i) nije pronađen.

Građani Vogošće su ogorčeni. Jedan od njih se obratio portalu Radiosarajevo.ba i na našu e-mail adresu dostavio pismo, u kojem je naveo da su svi stanari zabrinuti.

Sadržaj njegovog pisma objavljujemo u cijelosti:

"Poštovani,

obraćamo Vam se u kao zabrinutih stanari iz ulice Branilaca Vijenca broj 17 i 19, 71320 Vogošća.

Naime, žrtve smo obračuna vogošćanskih bandi već dugi niz godina. U našoj zgradi živi diler koji godinama dejstvuje na ovoj lokaciji i ništa se ne poduzima. Dešava se da ne možemo izaći iz zgrade jer se bojimo za svoju sigurnost i sigurnost naše djece.

Vogošća - undefined

Foto: Čitatelj: Vogošća

U predhodnim godinama dolazilo je do obračuna vatrenim oružjem, paljenje auta, a u proteklih mjesec dana su bačene tri eksplozivne naprave, koje su znatno nanijele štetu stanarima, kako psihički, tako i materijalno.

Molimo Vas da poduzmete sve što je u Vašoj nadležnosti kako ne bi došlo do neželjenih posljedica kako od naredne eksplozivne naprave koja će se sigurno desiti, ne bi neko i nastradao.

Molimo Vas da što hitnije pristupite rješavanju ovog problema", navodi se u pismo zabrinutog građanina, kojeg će poslati i na e-mail adresu MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije