Nakon navijačkih nereda: Uhapšeno šest osoba, jedna zadržana u bolnici zbog povreda

N. K.
Nakon navijačkih nereda: Uhapšeno šest osoba, jedna zadržana u bolnici zbog povreda
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Policija intervenisala na Grbavici

Pripadnici MUP-a KS identificirali su i priveli šest osoba koje se dovode u vezu sa navijačkim neredima na vijaduktu u Butilama gdje su napadnuti navijači HŠK Zrinjski, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba u MUP-u KS.

Povrijeđenih nema, policija traga za napadačima, oštećena vozila

Na saobraćajnoj petlji Butile kod Sarajeva, večeras se desio fizički sukob u kojem su napadnuti navijači Zrinjskog, a za Radiosarajevo.ba potvrđeno je kako niti jedan navijač Zrinjskog nije prijavio da je povrijeđen. Kako je za portal Radiosarajevo.ba portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić nije poznato ko je napao navijače mostarskog kluba, a u toku je potraga za NN licima.


Od ovih šest navijača, jedan je zadržan na liječenju u sarajevskoj bolnici zbog povreda koje je zadobio prilikom navijačkih nereda, rečeno nam je.

Podsjećamo, sinoć se na saobraćajnoj petlji Butile kod Sarajeva, desio fizički sukob u kojem su napadnuti navijači Zrinjskog, a za Radiosarajevo.ba potvrđeno je kako niti jedan navijač Zrinjskog nije prijavio da je povrijeđen.

Dio autoputa i dalje blokiran, policija intervenisala na stadionu Grbavica

Još uvijek traje policijski uviđaj na vijaduktu u Butilama gdje su napadnuti navijači HŠK Zrinjski. Dio autoputa, odnosno petlja Vlakovo iz pravca Sarajevo sjever - Sarajevo zapad zatvorena je dok ne bude završen uviđaj pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.


"Oštećeno je pet vozila. Niti jedan navijač Zrinjskog nije prijavio da je povrijeđen", rekao je za Radiosarajevo.ba sinoć portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije