Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić pušten na slobodu

A. D.
Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić pušten na slobodu
FOTO: Screenshot / Semir Efendić
Nakon zadržavanja u policijskim prostorijama načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić danas je pušten na slobodu.

Glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić potvrdila je za Radiosarajevo.ba da nije bilo zakonskog osnova za predlaganje pritvora. Dodala je da je Efendić saslušan u svojstvu osumnjičenog, a također saslušani su i svjedoci. Kazala je da je naređena obdukcija tijela nastradalog, a da ovaj predmet ide u redovnu procveduru.

Podsjetimo, jučer u popodnevnim satima u Sarajevu  dogodila se saobraćajna nesreća prilikom koje je jedno putničko vozilo udarilo pješaka koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici. Vozilom je upravljao načelnik općine Novi Grad Semir Efendić.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS-a, prilikom današnje saobraćajne nesreće došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.E., rođen 1941.godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke "VW Golf", reg. oznake K62-T-661, kojim je upravljao vozač E.S., rođen 1983.godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak S.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je preminuo pomenutog dana u 18,00 sati.

"Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za soabraćajne istrage - Sektora uniformisane policije - Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

U večernjim satima, tačnije oko 19,00 sati, slobode je lišen vozač E.S, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4., a u vezi sa članom 332. KZ F BiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa).

Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.", saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije