Na autopijaci oduzeti cigarete i duhan vrijedni 43.000 KM

Radiosarajevo.ba
Na autopijaci oduzeti cigarete i duhan vrijedni 43.000 KM
Foto: UIO BiH / S akcije na sarajevskoj autopijaci

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u suradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo proveli su operativnu akciju ,,Autopijaca 2020“ i oduzeli robu u vrijednosti 41.300 KM.

Ovlašteni službenici UIO, Odsjeka za provođenje propisa, RC Sarajevo, u suradnji sa pripadnicima MUP-a KS, PS Novi Grad, proveli su operativnu akciju ,,Autopijaca 2020” koja je bila usmjerena na suzbijanje nezakonite prodaje akciznih proizvoda.

Tom prilikom na lokalitetu auto pijace ,,Sarajevo” zatečeno je 13 lica koja su na improviziranim štandovima vršili prodaju cigareta i duhana, a za koji nisu imali vjerodostojnu dokumentaciju o porijeklu, niti su bile obilježene akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje. Ukupno je oduzeto 4.355 paklica cigareta i 130,1 kg sitno rezanog duhana, ukupne vrijednosti 41.300 KM.

Protiv navedenih lica bit će poduzete zakonom propisane mjere i radnje pred mjesno nadležnim sudom. U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije