Na Palama sutra Dan žalosti povodom tragične smrti bračnog para Hršum

Radiosarajevo.ba
Na Palama sutra Dan žalosti povodom tragične smrti bračnog para Hršum
Foto: VJ Istočno Sarajevo / S mjesta nesreće kod Pala / Arhiv

Na području Opštine Pale u čevrtak će biti Dan žalosti povodom tragične smrti bračnog para Hršum, saopćeno je iz opštinske uprave.

"Načelnik opštine Pale Boško Jugović proglasio je dan žalosti na području ove lokalne zajednice na dan kada će bračni par Hršum biti sahranjen", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, Bračni par Dario i Danijela Hršum poginuli su u utorak oko 18.25 sati u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale, u naselju Kalovita brda.

Poginuli Hršum je načelnik kadrova u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

Amir Kujović (36) osumnjičen je da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su sinoć kod Pala živote izgubili bračni par Hršum.

"On je uhapšen i predat direktno Tužilaštvu i protiv njega ide izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanja javnog saobraćaja", rečeno je za Radiosarajevo.ba.

Prema nezvaničnim informacijama koje je dobio naš portal, kod Kujovića je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, a bio je i pozitivan na test na opojne droge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije