Na Jahorini se pripremao mafijaški obračun? Smještaj rezervisao i Velja Nevolja?

1
Radiosarajevo.ba
Na Jahorini se pripremao mafijaški obračun? Smještaj rezervisao i Velja Nevolja?
Foto: Nova.rs / Ilustracija

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja koji je prošle nedjelje uhapšen u Beogradu zajedno s članovima svoje kriminalne grupe, trebalo je, prema nezvaničnim saznanjima portala Nova.rs, da boravi na Jahorini gde je od sutra rezervisao smještaj.

Upravo na ovom popularnom bh. skijalištu, uhapšeno je više pripadnika dva crnogorska kriminalna klana, a sumnja se da se pripremao obračun u čijem centru je bila Tamara Zvicer, supruga označenog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Sumnja se da je Belivuk trebalo da se sastane na Jahorini s Tamarom ili članovima njenog osiguranja.

Poznato je da se Velja Nevolja dovodio u vezu sa “kavačkim” klanom zbog navodnog učešća u trgovini drogom. Tako je 20. januara priveden u Kotoru u koji je išao da se sastane sa Zvicerom i drugim vođom “kavačkog” klana – Slobodanom Kašćelanom.

Podsjetimo, u policijskoj akciji koja je sinoć izvedena na Jahorini uhapšeni su pripadnici i “škaljarskog” i “kavačkog” klana.

Kako Nova.rs saznaje od izvora iz istrage ovog slučaja, policija sumnja da se pripremao novi obračun između pripadnika ove dvije grupe, kao i da je centralna figura mogućeg sukoba bila Tamara Zvicer, supruga vođe “kavačkog” klana Radoja Zvicera, koja je s djecom boravila na Jahorini. 

Kako saznaje Nova.rs, uhapšena su trojica “škaljaraca” i nekoliko pripadnika suparničkog “kavačkog” klana za koje se preptostavlja da su bili osiguranje Tamari Zvicer i njenoj djeci.

Izvor Nove.rs otkriva da je MUP RS spriječio obračun koji je mogao da se dogodi između dva crnogorska klana.

“Činjenica da je na zimovanju već nedelju dana boravila Tamara Zvicer sa djecom, kao i da su primijećeni pripadnici suparničkog klana s kojim su u sukobu, policija nije gubila vrijeme, već ih je sve privela, a u narednim satima vjerovatno je da će svi biti protjerani iz zemlje”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije