Na društvenim mrežama nudili laku zaradu na kladionici, pa prisvojili 22.300 KM

Radiosarajevo.ba
Na društvenim mrežama nudili laku zaradu na kladionici, pa prisvojili 22.300 KM

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Foča, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, danas su u Foči izvršili pretres stana i drugih prostorija koje za stanovanje koriste lica D.V. (1998), A.V. (2000) i N.K. (2000), svi iz Foče, prilikom čega je pronađeno i oduzeto više desktop i prenosnih računara, mobilnih telefona, SIM kartica, potvrda o transakcijama novca i drugih predmeta.

Kako se navodi u saopćenju, za navedena lica postoji osnov sumnje da su putem društvenih mreža nudila mogućnost brze i lake zarade novca preko sportskih kladionica, na način da su od dva oštećena lica, iz Teslića i Broda, tražila da uplate određene iznose novca kako bi isti odigrali tiket u njihovo ime a potom ih obavještavali da su isti dobitnici većih iznosa novca, ali da je potrebno uplatiti proviziju kako bi taj iznos novca dobili, pišu Nezavisne.

Nakon izvršene kriminalitičke obrade, protiv lica D.V. i A.V. bit će dostavljen Izvještaj za izvršena dva krivična djela „Prevare“ dok će protiv lica N.K. biti dostavljen Izvještaj za izvršena dva krivična djela „Prevare“ i jedno krivično djelo „Falsifikovanje isprave“.

Navedenim krivičnim djelima lica D.V., A.V. i N.K su oštećenim licima pričinila materijalnu štetu u iznosu od oko 22.300 KM.                                 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije