Muškarac u Zenici silovao psa, Udruženje "Šapa" traži hitnu istragu

Radiosarajevo.ba
Muškarac u Zenici silovao psa, Udruženje "Šapa" traži hitnu istragu
Facebook / Udruženje za spašavanje i zaštitu životinja ŠAPA Zenica
U zeničkom naselju Babina Rijeka danas je zabilježen nesvakidašnji incident.

Mještani su svjedočili gnusnom činu silovanja psa. 

Naime, jedna od mještanki zgrade u kojoj se sve dogodilo, uočila je muškarca kako unosi već drugog psa u kućicu i to joj je bilo sumnjivo. Pomislila je kako pse veže ili tuče pa je krenula za njim.

Kada je došla do kućice, žena se šokirala vidjevši muškarca kako siluje psa. Počela je vikati na njega, a kad mu je zaprijetila da će ga izbosti makazama, muškarac je pobjegao. 

Žena je o svemu obavijestila policiju, a niko nije ostao ravnodušan na ovu vijest.

Mještani su zbog ovog monstruoznog događaja zabrinuti i za sigurnost svoje djece.

Zbog ovog slučaja, oglasili su se i iz Udruženja "Šapa" Zenica, koji od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) zahtijevaju hitno provođenje istrage, identificiranje i sankcioniranje počinioca.

"Očekujemo od nadležnih da odmah sprovedu hitnu istragu i identificiraju počinioca ovog monstruoznog čina. Zlostavljanja, mučenja, silovanja i ubijanja napuštenih životinja su krivično djelo. Seksualno zlostavljanje životinja spadaju u formu devijantnog patološkog ponašanja i kao takvo mora biti okarakterizirano opasnim po društvo, sredinu, ljude i životinje ali i sankcionirano", oštro su poručili iz "Šape".

Apel građanima

Iz "Šape" su apelirali na građane da, ukoliko primijete sumnjiva ponašanja pojedinaca te zlostavljanje životinja bilo kojeg oblika odmah prijave MUP ZDK.

"Danas je u Zenici silovan pas, sutra možda nečije dijete, nečija kćerka, sestra, supruga", zaključili su iz "Šape".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije