Muškarac ranjen u Hrasnom nije životno ugrožen

Radiosarajevo.ba
Muškarac ranjen u Hrasnom nije životno ugrožen
Foto: Dženan Kriještorac / Pucnjava u Hrasnom
U sarajevskom naselju Hrasno večeras je došlo do upotrebe vatrenog oružja, a tom prilikom jedna osoba je smrtno stradala, dok je druga osoba ranjena.

Po informacijama koje smo dobili od dežurnog ljekara Opće bolnice u Sarajevu gdje je muškarac primljen na liječenje on je van životne opasnosti, a uskoro će se znati i kada će biti podvrgnut operativnom zahvatu.

"Pacijent je primljen kod nas na daljni tretman. Hirurzi će odlučiti kada će biti podvrgnut operativnom zahvatu. Nisu u pitanju povrede opasne po život", rečeno je za Radiosarajevo.ba iz Opće bolnice.

Muškarac je zadobio prostrijelnu ranu u blizini srca, ali je posljedice nisu bile smrtonosne i može se reći da je imao sreće.

 Podsjetimo, u sarajevskom naselju Hraso večeras je zabilježena upotreba vatrenog oružja i tom prilikom jedna osoba je smrtno stradala, a druga osoba je teško ranjena.

U MUP-u Kantona Sarajevo još uvijek ne mogu sa sigurnošću potvrditi da li je riječ o ubistvu ili samoubistvu, te da li su ova dva slučaja (smtrni slučaj i teško ranjavanje) povezana.

"Došlo je do upotrebe vatrenog oružja i jedna osoba je prebačena u Opću bolnicu. Jedna osoba je smrtno stradala, a još uvijek ne možemo potvrditi da se radi o jednom događaju. Uviđaj je u toku i uskoro ćemo imati više informacija", rekli su za Radiosarajevo.ba iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije