Muškarac koji je ranio ženu na Baščaršiji predat u Tužilaštvo KS

Radiosarajevo.ba
Muškarac koji je ranio ženu na Baščaršiji predat u Tužilaštvo KS
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

U srijedu u 08:05 sati, obaviještena je Prva PU da je u ulici Kundurdžiluk, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica koje se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Nove informacije o pucnjavi na Baščaršiji: Policija traga za napadačem

Tom prilikom je povrijeđena M.M., rođena 1977.godine u Mostaru, nastanjena u Sarajevu. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i zadržana je na daljem liječenju.

"Lice M. K. Osumnjičeno za krivično djelo iz člana 166. u vezi sa članom 28 Krivičnog zakon FBiH(Ubistvo u pokušaju) u 19 i 20 predato je u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu KS. Nakon što u zkaonskom roku osumnjičeni bude ispitan, potupajući tužilac će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za izricanje odgovarajućih mjera osiguranja, uključujući i mogućnost prijedloga za određivanje pritvora", kazali su iz MUP-a KS.

Nakon pucnjave na Baščaršiji: Uhapšen muškarac koji je teško ranio žensku osobu

Sarajevska policija nastavlja sa radom na rasvjetljavanju ovog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije