Muškarac i žena napali policajce u Banjoj Luci, jedan povrijeđen

Radiosarajevo.ba
Muškarac i žena napali policajce u Banjoj Luci, jedan povrijeđen
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su 15. juna 2019. godine, uhapsili D.Dž. i A.S., zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Napad na službenog lica u vršenju službene radnje“.

"Naime, tokom obavljanja redovih poslova i zadataka, pomenutog dana, oko 4.40 časova, policijski službenici su u Bulevaru Milutina Milankovića, grad Banja Luka, izvršili kontrolu putničkog vozila, kojim je upravljao D.Dž., koji je izašao iz vozila i napao policijskog službenika, a potom je sa mjesta suvozača iz vozila izašla A.S., koja je napala drugog policijskog službenika, nanijevši mu povrede. Lica su uz upotrebu sredstava sile lišena slobode.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv navedenih lica za krivično djelo Napad na službenog lica u vršenju službene radnje", saopćeno je iz PU Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije