MUP USK-a: Upad Afganistanca u stan nije prijavljen kao pokušaj silovanja

Radiosarajevo.ba
MUP USK-a: Upad Afganistanca u stan nije prijavljen kao pokušaj silovanja
foto:Radiosarajevo / Ilustracija
Slučaj neovlaštenog upada ilegalnog migranta iz Afganistana u stan u Bihaću policiji nije prijavljen kao pokušaj silovanja, rekla je danas Srni glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić.

"Slučaj je evidentiran u smislu da je taj Afganistanac migrant ušao u stan koji je bio otključan, a sve dalje informacije u ovom trenutku nemam. Nije prijavljen kao pokušaj silovanja", rekla je Galić.

Ona je podsjetila da se Policijskoj stanici Bihać obratila osoba inicijala B.A. (38), nastanjena u Ulici 502. viteške brigade u Bihaću, koja je prijavila da je u stanu u petak, 13. jula, zatekla stranog državljanina migranta.

Galić je dodala da je istraga u toku.

Mediji su ranije pisali da je ilegalni 30-godišnji migrant iz Afganistana neprimjetno 13. jula, pola sata prije ponoći, ušao u stan u Bihaću u kojem živi bračni par s dvoje maloljetne djece, te je pokušao silovati njihovu 36-godišnju majku dok oca nije bilo kući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije