MUP objavio detalje sinoćnje pucnjave u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
MUP objavio detalje sinoćnje pucnjave u Sarajevu
Pixabay / Ilustracija

U sarajevskom naselju Buča Potok sinoć je došlo do pucnjave u kojoj su sudjelovale dvije osobe, a policija je u potrazi za osumnjičenim - glasila je sinoćnja vijest koju su objavili mediji, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros je objavilo detalje događaja.

Pucnjava u Sarajevu, policija traga za osumnjičenim

"Dana 12. januara 2019. godine u 18.15 sati, policijski službenici Četvrte PU obaviješteni su da je došlo do tuče više lica i upotrebe vatrenog oružja ulici Adema Buče bb, općina Novi Grad.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode iz prijave. Na mjestu događaja zatačeno je i zadržano jedno lice s vidnim povredama od tuče, koje je izjavilo da je fizički napadnut od njemu nepoznatih lica. Također, pronađeni su tragovi upotrebe vatrenog oružja o čemu se isti nije mogao izjasniti, a nakon ukazane lječničke pomoći isti je odbio dalje liječenje. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji nije izlazio na mjesto događaja, te je naložio da se izvrše uviđajne radnje, koje su izvršili policijski službenici.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca", navodi se u informaciji iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije