MUP objavio detalje pljačke banke u Sarajevu i kako je uhapšen razbojnik

Radiosarajevo.ba
MUP objavio detalje pljačke banke u Sarajevu i kako je uhapšen razbojnik
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Posljednjeg dana 2019. godine u Sarajevu je opljačkana banka na Otoci.

Jučer smo od izvora doznali pojedine detalje ove oružane pljačke, potvrđeno je i da je razbojnik uskoro nakon pljačke uhapšen, a danas je i sarajevsko Minstarstvo unutrašnjih poslova objavilo šta se to jučer događalo.

"Dana 31. decembra 2019. godine oko 9,35 sati, obavještena je Četvrta PU, da je od strane jednog NN izvršioca, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno razbojništvo u poslovnici Raiffeisen bank, u ul. Džemala Bijedića broj 129, lamela B, općina Novi Grad. Po zaprimljenoj prijavi, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS Novi Grad. Dolaskom na navedenu adresu, policijski službenici su potvrdili navode prijave, te došli do saznanja da je NN izvršilac uz prijetnju pištoljem od službenika poslovnice "Raiffeisen bank", M.Č ., A.S., A.H., otuđio neutvrđen iznos novca.

Radnica na obezbjeđenju navedene poslovnice, pripadnica zaštitartske agencije Securitas, O.D., u namjeri da spriječi izvršioca krivičnog djela, kivičnog djela, upotrijebila službeno vatreno oružje, ispalivši jedan hitac nakon čega joj je NN izvršilac uz prijetnju pištoljem, otuđio službeni pištolj marke GLOCK, s pripadajućim okvirom, a potom s otuđenim novcem i pištoljem udaljio s mjesta dohađaja u nepoznatom pravcu", navode iz MUP-a.

Oko 09.50 sati, u ulici Srđana Aleksića do broja 9., Općina Novi grad, policijski službenici PS Novo Sarajevo, su uočili osobu koja odgovara opisu razbojnika pa su od osobe zatražili dokumente za identifikaciju,

Razbojnik potom izvlači pištolj, koji je usmjerio prema policajcima, a onda kreće haos.

Policajci su, upotrebom fizičke snage, pokušali oduzeti pištolj od razbojnika, a on ispaljuje jedan hitac u pravcu policijskih službenika.

Nakon ovoga su ga policajci uspjeli savladati, uhapsiti te utvrditi identitet.

Radio se o E.P, rođen 1971. sa Ilidže, kod kojeg je pronađen startni pištolj ZORAKI, kao i GLOCK koji je ukrao od zaštitarke, te novac. 

Tužitelj je obaviješten, uviđaj obavljen, a uhapšeni razbojnik jutros je predat u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije