MUP KS se oglasio nakon tučnjave kod Sarajeva i smrti migranta

Radiosarajevo.ba
MUP KS se oglasio nakon tučnjave kod Sarajeva i smrti migranta
FOTO: Radiosarajevo.ba / MUP KS

Jedna osoba preminula na Klinici urgentne medicine (KUM) Kliničkog centra univeziteta u Sarajevu od povreda zadobijenih u tučnjavi koja se tokom jutarnjih sati dogodila u Hadžićima.

Sve to je ranije potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, a nakon ove informacije i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasili su se saopćenjem. 

Kod Hadžića jutros pretučen migrant, preminuo od povreda u KCUS-u

U blizini migrantskog naselja Ušivak došlo do tučnjave

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Jutros u 6.30 sati obaviještena je policija da je došlo do tuče u kojoj je navodno učestvovalo više lica u blizini migrantskog centra Ušivak, područje općine Hadžići. Na mjesto događaja odmah je izašla patrola mjesno nadležne PU, te je zatekla jedno lice afro-azijskog porijekla sa vidnim povredama.

Isti je od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prevezen na KUM KCUS gdje je u 10 sati konstatovano da je preminuo.

U toku je vršenje uviđaja kojim rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Nije poznat identitet navedenog lica. Više informacija nakon što uviđaj bude završen i nakon što se prikupe relevantne informacije u vezi sa navedenim događajem, kao i tačnim uzrokom smrti", naveli su iz MUP-a KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije