MUP KS objavio detalje sinoćnog napada na policajca

Radiosarajevo.ba
MUP KS objavio detalje sinoćnog napada na policajca
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) je objavilo detalje o napadu na policajca koji se desio sinoć, 15. februara.

Kako je navedeno, sinoć u 18:15 sati su uhapšene 54-godišnja M.N. 19-godišnja N.H. i L.S. iz Brčkog. Uhapšene su, kako je saopćeno, na osnovu akta MUP-a RS Policijskoj upravi Bijeljina Ugljevik od 10. februara. O hapšenju ovih osoba je obaviještena Policijska stanica Ugljevik.

Zatim su obrazložili detalje napada na policajca.

"Istog dana u 20,20 sati, prilikom predaje u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode u MUP KS, ispred zgrade Treće Policijske uprave, ulica Zmaja od Bosne broj 15. OpćinaNovo Sarajevo, lišena slobode M.N. je upotrebom oštrog predmeta, nanijela povrede policijskom službeniku Druge Policijske uprave Centar, u predjelu nadlaktice lijeve ruke", istakli su.

Policajac napadnut nožem u Novom Sarajevu

Povrijeđenom policajcu je pomoć pružena na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje je zadržan na Klinici za ortopediju.

O slučaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a KS.

Uhapšene osobe su u 22 sata predate u prostorije Jedinice za osiguranje i zadržavanje osoba lišenih slobode.

Nastavlja se na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije