MUP KS objavio detalje: Kako su uhapšeni Spahović i Hasić

Radiosarajevo.ba
MUP KS objavio detalje: Kako su uhapšeni Spahović i Hasić
Foto: Čitateljica / Policija kod OHR

U Sarajevu se jučer dogodila prava filma potjera.

Skoro sve policijske ekipe tragale su za pljačkašima benzinske pumpe i na kraju su ih uhapsili, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su objavili i detalje ove akcije.

Detalji filmske potjere kroz Sarajevo: Bježali od Vogošće do Kovačića

Kako se navodi, jučer, 13. marta, u 19,15 sati dobili su dojavu da su nepoznati razbojnici u ulici Igmanska, općina Vogošća, opljačkali benzinsku pumpu “Hifa Petrol”.

U pumpu je ušao jedan razbojnik, naoružan, uzeo je određenu sumu novca, a zatim se motornim vozilom marke “Rover”, reg. oznaka K21-E-073, u kojem ga je čekalo drugo NN lice, udaljio u nepoznatom pravcu.

"Odmah po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su na području općine Centar uočili navedeno vozilo, krenuli u potragu za istim, a nakon toga vozilo sustigli u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo.

Naime, policijski službenici su blokirali put, a vozač vozila “Rover”, pokušao da prođe pored službenog vozila u čemu nije uspio, kojom prilikom je ostvario kontakt sa službenim vozilom marke “Suzuki” Vitara, oštetivši isto, nakon čega su NN lica spriječena u daljem bjekstvu.

U pomenutom vozilu su zatečena lica B.S., rođen 1997. godine u Sarajevu i N.H., rođen 1995. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni", navode iz MUP-a.

Nezvanično, radi se o Benjaminu Spahoviću i Nedimu Hasiću. Spahović je, podsjetimo, bio učesnik reality emisije Parovi, dok je Hasić i ranije hapšen zbog razbojništava.

Dvojac je uhapšen i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da se na vozilu “Rover” nalaze nepripadajuće registarske tablice (K21-E-073). U toku kriminalističke obrade, pronađen je novac, pištolj i drugi predmeti korišteni prilikom izvršenje pomenutog krivičnog djela. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", navodi se u saopćenju MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije