Modričanka priznala policiji da je slagala da je opljačkana

Radiosarajevo.ba
Modričanka priznala policiji da je slagala da je opljačkana
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Modrička policija podnijela je tužilaštvu izvještaj protiv žene čiji su inicijali M.Đ. koja je lažno prijavila da je opljačkana u Modriči.

M.Đ. je prijavila policiji da je 10. januara nepoznato lice dok je bila pored bankomata mimikom navelo da uđe u automobil Mercedes u kome se nalazilo drugo maskirano lice, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Ona je tvrdila da su joj ova lica bez upotrebe sile ukrala torbicu s novcem, ličnim dokumentima i stvarima, a zatim je ostavila na regionalnom putu Modriča-Doboj.

Tokom kriminalističe obrade M.Đ. je priznala da je lažno prijavila krivično djelo, a torbica sa svim stvarima, koja joj je navodno ukradena, pronađena je u devastiranoj kući u Modriči, gje ju je ostavila.

Iz Policijske upave Doboj podsjećaju građane da svako lažno prijavljivanje krivičnog djela predstavlja krivično djelo za koje je propisana novčana i kazna zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije